HubSpot Usergroup Aarhus Blog

Program for HUG I - 24/5-2016

[fa icon="calendar"] 29. april 2016 / af Jeppe Nyrup

Så er logistik, flyforbindelser, kaffe og sted faldet på plads, og vi kan løfte sløret for programmet til HubSpot User Group Aarhus d. 24/5-2016.

Det kommer til at se således ud:

12.30: Velkomst og introduktion
12.45: Hvordan strukturerer du buyer's journey fra leads til kunder.
- ved Alan Lynam, Senior Customer Success Manager hos HubSpot, Dublin.

13.20: Pause

13.30: Sælg med næsen - Hvad skal kunden vide for at købe - NOSE modellen.
- ved Jesper Toft, Katalysator.

14.00: Diskussion - fremtidige emner til HUG og networking.

14.30: Slut

 

Sted:
Kirstinelund
Skæringvej 88
8520 Lystrup

 

Talerne:

Vi er enormt glade for, at det har været muligt at trække en kapacitet over fra HubSpots europæiske hovedkvarter i Dublin til at skyde HUG Aarhus i gang.


Alan Lynam er Senior Customer Success Manager hos HubSpot. Han har Alan_Lynam.jpgarbejdet med digital marketing og HubSpot de seneste 6 år og hjælper i dag HubSpot-kunder med at optimere deres forretning med platformen.

Alan vil hænge noget mere kød på buyers journey og gå i detaljer med, hvordan man bruger det som værktøj i bestræbelserne på at rykke leads videre mod et køb. 

 

 

IMG_6911_300dpi.jpgJesper Toft er partner Katalysator og arbejder med forretningsudvikling og salgsudvikling. Han har i flere år rejst Europa tynd for nogle af landets største internationale virksomheder og hjulpet dem med at få salgsstyrken til at fokusere på kundens behov frem for egne produkter.

NOSE-modellen er et glimrende redskab til at blive skarp på sine value propositions gennem hele købsprocessen, og Jesper vil til HUG'et give en indføring i modellen, og hvordan den bruges i praksis.